joi, 26 noiembrie 2009

Câteva reguli pentru igiena alimentaţiei

Grupa 1 – proteinele; produc sucuri gastrice acide pentru a fi digerate. Sunt digerate lent.

Grupa 2 – carbohidraţi; produc sucuri gastrice alcaline. Sunt digerate repede.

Grupa 3 – salate, legume fără amidon, rădăcinoase, seminţe, ierburi, mirodenii, uleiuri din nuci şi seminţe – pot fi consumate în combinaţie cu cele din grupa 1 sau din grupa 2.

Grupa 4 – fructele; cea mai rapidă viteză de digerare.

  • Nu consumaţi alimente din gupa 1 (proteine) şi grupa 2 (carbohidraţi) în cadrul aceleiaşi mese.
  • Alimentele din grupa 1 pot fi consumate împreună cu cele din grupa 1 sau cu cele din grupa 2.
  • Alimentele din grupa 4 (fructele) trebuie să fie consumate întotdeauna singure, la o distanţă de cel puţin 30 de minute faţă de orice grupă alimentară.
  • Cel mai bine este să mâncaţi fructe pe stomacul gol, de preferinţă dimineaţa, fără a consuma alt tip de mâncare. Dacă veţi mânca fructe după masă, acestea vor fermenta în intestine.
  • Nu amestecaţi niciodată pepenii cu alte fructe. Pepenii sunt digeraţi cel mai repede dintre toate fructele.
  • Lăsaţi să treacă două ore după ce aţi consumat carbohidraţi înainte de a consuma proteine.
  • Lăsaţi să treacă trei ore după ce aţi consumat proteine înainte de a consuma carbohidraţi.
  • Proteinele au nevoie de patru ore pentru a ajunge în intestine, iar carbohidraţii de două ore pentru a ajunge din cavitatea bucală în intestine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu